Мабуть, кожному, хто хоч раз побував у Карпатах, доводилося куштувати традиційні гуцульські страви. Ну, а той, хто ще не пробував, матиме тепер можливість сам приготувати гуцульські смаколики.

У видавництві «Тиса» побачила світ книжка кулінарних рецептів знаного косівського редактора і краєзнавця Петра Гавуки та львівської журналістки і краєзнавиці Олени Масляник «Гуцульська кухня».

Це повноколірне 130-сторінкове видання пропонує рецепти найпопулярніших гуцульських народних страв, які пройшли «випробування» віками. У них поєднані особливості традиційної карпатської кухні, а також кухонь народів-сусідів гуцулів та сучасної української кухні.

Нарешті книгу можна придбати у Чернівцях – і не пошкодуєте, адже це не лише гарно ілюстроване кольорове видання, з детальними рецептами і вдалими світлинами, воно ще й зручне, оскільки страви класифіковано за видами, етапами споживання, основними продуктами. Окремо подано традиційні святкові страви. У книзі можна прочитати навіть про правильне харчування і познайомитися з «Кодексом довголіття».

Безперечно, «Гуцульська кухня» – книга для всієї родини. Вона буде чудовим подарунком друзям та сувеніром закордон.

Щоб придбати книгу, заходьте у «Найкращу кав’ярню на розі Університетської та Сковороди» на вул. Університетська, 17, або ж телефонуйте у видавництво: +38 (0372) 58-60-21, моб. +38 (098) 715 01 81, +38 (063) 526 03 14. Також можна швидко і зручно замовити «Гуцульську кухню», перейшовши за цим посиланням: http://www.books-xxi.com.ua/products/gutsulska-kuhnya

Василь ГЕЙНІШ