1 лютого Дім «Майстер Клас» (Київ, вул. Богдана Хмельницького, 57Б) запрошує на презентацію нової книжки Олександра Бойченка «Країна за Збручем», що вийшла у «Видавництві 21». Презентація відбудеться за участі автора, модеруватиме Андрій Бондар. Початок о 19:00.

Книжка «Країна за Збручем» – це збірка новелістичних есеїв та есеїстичних новел, які Олександр Бойченко впродовж двох останніх років писав для сайту zbruc.eu та журналу «Країна».

За словами автора, «Країна за Збручем» – це книжка-міст. Просто міст між текстами, що публікувалися в країні по два боки Збруча. Але це також кладка між різними жанрами й стилями, віадук між трагічним і комічним, тунель між ліризмом і сарказмом, понтон між приватно-побутовим і соціально значущим, шляхопровід від літератури до публіцистики і назад. Одне слово, все більш-менш так само, як у семи попередніх збірках автора, хоч і трохи інакше». У «Країні за Збручем» особливо виразними є теми мови, прокрустинації (термін автора), політкоректності та її меж. Власне, вони здебільшого пропрацьовані в текстах першої частини – «Збруч», які побудовані на асоціативних образах, своєрідних гіперпосиланнях; в них головний герой – думка. Есеїстичні новели частини «Країна» побудовані на реальних подіях із життя автора та його оточення, в них багато тепла, доброго гумору.

Олександр Бойченко вже презентував свою книжку у Луцьку, Чернівцях, Парижі. 1 лютого з автором зможуть поспілкуватися кияни. Запрошуємо усіх шанувальників гостроінтелектуальних літературно-публіцистичних відчуттів та незабутніх літературних краєвидів на прогулянку віадуком між трагічним і комічним – і з задоволенням, і не без моралі. Дискусія і читання гарантовані.

Сторінка «Країни за Збручем» на сайті видавництва.

Довідка про Олександра Бойченка.

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735