13 квітня у «Видавництві 21» побачить світ книжка «Кілер+». Це перевидання популярної прозової збірки малої прози Андрія Любки «Кілер», доповненої двома новими оповіданнями.

Книжка «Кілер» була прозовим дебютом Андрія Любки. Від часу її виходу минуло шість років. Перевидання цієї збірки малої прози актуальне з кількох поглядів. Крім того, що за ці шість років виросло нове покоління читачів, для яких «Кілер+» стане своєрідним відкриттям їхнього улюбленого автора, цікавою є можливість простежити еволюцію письма, авторського світогляду Андрія Любки, повернувшись до витоків його прози. Саме два нових оповідання, які увійшли до «Кілера+» особливо увиразнюють, унаочнюють стильову трансформацію письменника, ілюструють його нові досвіди.

Оповідання «Кілера+» неприховано виказують авторську насолоду від процесу писання та нестримного польоту фантазії, які реалізуються у несподіваних сюжетах та їхніх поворотах. Андрій Любка творить об’ємні картини, будуючи їх на деталях, півтонах, крупних планах, в яких неприпустима найменша удаваність, штучність. І саме щирість, відкритість, довірливий тон оповіді, легкість і прозорість стилю роблять оповідання Андрія Любки читабельними, правдивими, а їхній автор отримує неабиякий кредит читацької довіри. Тим більше, що в його історіях кожен може побачити щось від свого життя і себе. Письменник – уважний спостерігач за навколишнім світом, його мешканцями та процесами. У своїй подячній післямові до «Кілера+» він зазначає: «Аби написати «Кілера», я перетворився на спостерігача, шпигуна й підслуховувача. Я крав слова й людські жести, комбінував персонажів із сотень реальних людей».

Таким самим відкритим, чесним і стилістично своєрідним залишається Андрій Любка і в нових оповіданнях «Кілера+», головними героями і досі ‒ Він, Вона, їхні стосунки, але є зміни, які неможливо не помітити. Темп авторського мовлення дещо сповільнюється, як і темп життя його персонажів. Відчутні зміни у світовідчутті, людиновідчутті, себевідчутті. Якісно змінюються герой і героїня Андрія Любки. Ці два оповідання є логічною кодою «Кілера». Вони присвячені апробації різних моделей ідеальних стосунків між чоловіком і жінкою. Оповіді зумовлюють актуальні міркування про сучасну сильну жінку та місце чоловіка в її світі, картина якого нестримно змінюється, а з нею – і письменник Андрій Любка.

Уже з 13 квітня книжка «Кілер+» стане доступною читачам. А з 10 по 20 квітня «Видавництво 21» оголошує її передпродаж: http://www.books-xxi.com.ua/products/kiler

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735