У травні вийде друком новий роман сучасної української письменниці Оксани Драчковської. У книзі вміщено 11 оповідань, об’єднаних спільними героями та подіями, що відбуваються впродовж одного року. Кожну розповідь можна також читати як окремий самостійний твір. В «Основах гардеробу» авторка препарує ідею сакралізації матеріального світу, досліджує важкі, а часом табуйовані суспільством теми: «невдалі» стосунки, ранню вагітність, насилля у різних його виявах, психічні розлади тощо. 

Письменниця залишає простір для пошуку відповідей на банальні, здавалось би, запитання: Чи може одяг впливати на долю? Чи здатні речі приносити щастя або ж біду? Чи визначають вони наше ставлення до себе? 

Із 5 по 20 травня на сайті видавництва триватиме передпродаж книги за акційною ціною – Основи гардеробу.

Довідка про авторку.

Оксана Драчковська – письменниця, журналістка, громадська активістка. Народилася 5 лютого 1971 року в смт Глибока. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, а також телевізійну школу Internews. Авторка повісті «Нянька/Ненька» (2009), роману «Зілля» (2015), п'єси «Різдво» (перша премія Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова»). Казка «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» також відзначена "Коронацією слова" як найкраще інклюзивне оповідання 2018 року.