«Чернівці для своїх. Екскурсія в прозі» – так називається нова книжка Володимира Килинича, що в лютому побачить світ у «Видавництві 21». Видання здійснено за сприяння Чернівецької міської ради в рамках програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського. В оформленні книжки використано роботи Олександра Вайсмана. Над дизайном обкладинки працювала Анна Стьопіна. І вже 5 березня читачі зможуть поспілкуватися з автором під час презентації, що відбудеться у Медіа-центрі «Belle Vue» (Чернівці, вул. О. Кобилянської, 2). Початок о 19:00.

Книжка Володимира Килинича розповідає про Чернівці крізь призму особистих історій, діалогів чернівчан, розкриваючи своєрідні колорит, автентику міста, його мешканців, специфіку їхньої комунікації. Часто вдаючись до більш чи менш віддаленої ретроспективи, автор акцентує увагу на тих деталях міського буття, простору, які зазвичай залишаються поза увагою, збирає, вибудовує із деталей цілісну картину Чернівців, увиразнюючи та актуалізуючи у такий спосіб пам’ять міста та містян. Письменник демонструє, що історія міста – це кожен його етап, а місто нинішнє – результат тривалих процесів, воно на поверхні своєрідної діахронічної піраміди.

Захоплива мелодраматично-детективна історія, авторський стиль, з властивими йому гумором, іронією, не залишать читачів байдужими. Кожен персонаж (чи то істота, чи споруда, вулиця) виступають у певному амплуа, що створює відчуття міського простору як однієї великої сцени, де всі і все взаємопов’язане, де все перебуває у причинно-наслідкових зв’язках. Деякі персонажі мають своїх прототипів (переважно це представники мистецького середовища), і, звісно, їх упізнають читачі-чернівчани. Загалом сторінках книжки постають різні типи чернівчан – і, очевидно, кожен хоч трохи, але впізнає у цій майже кінематографічній історії Володимира Килинича себе або своїх знайомих.

І вже традиційно з нагоди виходу нової книжки «Видавництво 21» оголошує її передпродаж (19-26 лютого), а також проводить паралельну акцію: -10% на книжки, тематика яких пов’язана з Чернівцями.

«Чернівці для своїх. Екскурсія в прозі» на сайті видавництва

Усі акційні книжки - у цій категорії

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735