Збірка Володимира Діброви «Творчі люди» складається з десяти оповідань. Її персонажі – літератори, митці, науковці, телеведучі, соціальні реформатори, кінематографісти – за професією або за покликанням займаються творчою працею, причому нерідко всупереч умовам, в яких вони опинилися. Час описаних подій – від кінця XVI сторіччя до сьогодення. Місце – Україна, північні кордони Османської імперії, США. Не всі герої цієї збірки дочікуються визнання та належної їм поваги. Але хто сказав, що творчість мусить вимірюватися успіхом у сучасників?

У дизайні обкладинки використано автопортрет Володимира Діброви. Письменник зазначає: «Хтось колись сказав, що життя – це суцільний пошук.

Якщо це так, тоді мій автопортрет (1973) символізує початок пошуку, а все, про що йдеться у книжці «Творчі люди» (2023), – його результат». 

Від 6 до 31 травня триватиме передпродаж книги за акційною ціною – «Творчі люди».

    

Довідка про автора.

Володимир Діброва – сучасний український письменник, перекладач, есеїст, літературознавець. Автор книжок «Тексти з назвами і без назв», «Пісні Бітлз», «Збіговиська», «Вибгане», «Довкола столу», «Андріївський узвіз». Яскравий представник «андеграундної альтернативи» 1970–1980-х років, що створювалася паралельно радянському офіціозу – у самвидаві. Дебютувавши в кінці «перебудови» («Тексти з назвами і без назв», 1990; «Пісні Бітлз», 1991), він одразу став одним із найпопулярніших українських прозаїків.

 Лауреат премії ім. М. Лукаша (1992, за переклад роману С. Беккета «Уот») та премії ім. О. Щербань-Лапіки (1996, за п’єсу «Короткий курс»). Прозу Володимира Діброви перекладено німецькою, польською, угорською, шотландською, англійською мовами. Від 1994 року живе і працює в США, викладає в Українському науковому інституті Гарвардського університету.