Героїня есеїстичного роману «Лист в Україну», в якій упізнаємо риси й деталі біографії авторки, інтенсивно цікавиться Україною, для цього в неї є й особисті мотиви –біологічний батько Вальтрауд Міттіх – військовополонений офіцер родом з Києва. В одному з епіграфів письменниця цитує свій інший твір, «Прощання з Сереніссімою»: «Є ще одне, одна таємниця, питання, яке не дає спокою все життя. Хто мій батько? Роздумуватиму про це до скону». 

У книжці можна простежити чимало паралелей між Україною та батьківщиною письменниці – Південним Тиролем, автономною північноіталійською провінцією, де понад 60 % населення вважає своєю рідною мовою німецьку. Відстежуючи асоціативні, нерідко полемічні повороти оповіді авторки, читачі зможуть збагатитися низкою типових для європейської історії сюжетів – від Середньовіччя з його видатним монархом Максиміліаном І до сучасних подій у змаганні південнотирольських діячів культури за збереження самобутньої культури регіону.

Видання здійснене за підтримки Представництва Австрійської служби академічного обміну, м. Львів. Українською мовою «Лист в Україну» побачать світ у перекладі Христини Назаркевич. Дизайн обкладинки Анни Стьопіної.

Як зазначає перекладачка, що "книжка написана у доволі незвичному форматі навмисно вільного запису думок, які блукають в голові оповідачки. Вона, як і авторка, має особливу причину цікавитися Україною: зі слів мами, батьком оповідачки був "росіянин з Києва". Зрештою, саме так книжка і називається в оригінальному виданні. Щойно почавши від Революції гідності вона виразно усвідомлює, що "росіянин" був (а може навіть все ще є, зрештою, не надто вірить в те, що її батько вижив після повернення з полону додому, знаючи, як поводилися в срср з військовополоненими) українцем. Саме усвідомленню, що ж це за країна така – Україна, присвячує свій текст, написаний у формі листа до уявного батька, авторка Вальтрауд Міттіх." 

Від 22 червня до 6 липня на сайті «Видавництва 21» триває передпродаж книжки за акційною ціною – ЛИСТ В УКРАЇНУ.

 

За детальнішою інформацією звертатися: 

PR-менеджерка

Марина Горбатюк,

maryna.horbatyuk@gmail.com