На початку липня в дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» побачили світ чотири книжки німецького письменника Інґо Зіґнера з популярної серії дитячих книжок – «Дракончик Кокос іде до школи», «Дракончик Кокос і безстрашний пірат», «Дракончик Кокос і великий чарівник», «Дракончик Кокос і Чорний лицар». У найближчих планах – перекласти та опублікувати всю серію, яка налічує більше 30 видань.

До 17 липня на сайті видавництва діє передпродаж чотирьох книжок-бестселерів про пригоди дракончика Кокоса – передпродаж.

 

Більше 20 років тому німецький письменник Інґо Зіґнер написав та проілюстрував збірку історій як подарунок до дня народження для маленького хлопчика, що мешкав поруч. Це були розповіді про смішного і дружнього дракончика Кокоса. Відтоді цей персонаж не покидав думок автора. Зіґнер зробив копію цієї збірки та зовсім скоро вона потрапила до літературного агента, який був у такому ж захваті від дракончика, як і хлопчик, для якого він створювався.

Дуже швидко ця історія побачила світ у вигляді книжки. Триває вона вже 20 років. З того часу в Німеччині продано більше 15 млн копій цієї серії. За мотивами історії зняли два фільми та серіал, в якому головну роль грає наш улюблений дракончик. Персонажі книжки існують також у вигляді різноманітної продукції – від плюшевих іграшок до олівців, що ще раз підкреслює, наскільки Кокос – улюблений герой малечі. 

Перекладачка серії Олександра Григоренко зізнається, що в цих текстах її по-справжньому захопила легкість, з якою автор вигадує нові світи для нових історій. «Після першої казки чекала, – говорить вона, – що наступні якось продовжуватимуть і деталізуватимуть світ самого драконячого острова, але ні. Виявилося, що вирушати звідти у пошуках пригод можна у дуже несподіваних напрямках». 

Видання орієнтовані на дітей від трьох років.

 

Довідка про автора.
Інґо Зіґнер народився 1965 р. в Ганновері й провів дитинство неподалік, у  селі Ґросбурґведель, після школи вивчав банківську справу, прожив рік у Франції, досить недовго відвідував університет і зрештою почав працювати у «Vamos» – ганноверській туристичній агенції, що спеціалізується на сімейних подорожах. Під час багатьох поїздок Інґо Зіґнер розповідав дітям фантастичні історії і  згодом, натхненний щирим захопленням своїх слухачів і слухачок, почав ці історії записувати. Пізніше він також навчився малювати. Інґо Зіґнер живе й працює в Ганновері. Книжки про малого дракончика Кокоса, перекладені на багато мов, завоювали серця малечі. Восени 2003 р. письменника нагородили літературною премією міста Бад Ібурґ.

 

Лілія Шутяк, комунікаційна менеджерка

shutiak86@gmail.com,