У нас дві новини: хороша та погана. Напевно, почнімо з другої.

Погана, тому що передпродаж на книгу Олександра Бойченка «Гра на вибування» закінчується 7 травня. Але хороша новина в тому, що відбудеться презентація книги в Чернівцях. 

12 травня о 18:30 в Літературному целанівському центрі Олександр Бойченко буде розповідати про свою нову збірку.

Усі кошти з придбаних книг на презентації підуть на потреби ЗСУ.  

 

 

 

«Гра на вибування» – назву цієї збірки фейлетонів можна розглядати як наскрізну метафору сьогодення: від глобальних процесів – через суспільно-політичну і культурну ситуацію в Україні – до подій у житті автора. А можна не розглядати.

Як зазначає сам автор, що ця збірка найпесимістичніша з його усіх: “Але з якої причини вона мала би бути оптимістичною на тлі важкої операції, політичного ідіотизму і передчуття війни?

Тексти зі цієї збірки писалися протягом 2019-2021 років. Читаючи ці речення потрібно пам’ятати, що «Гра на вибування» – довоєнна. Більшість з них публікувалися на Збручі, кілька – в журналі «Країна». Письменник обирає ті тексти, які вважає за потрібне. Зазначає, що політичні тексти подобаються найменше, натомість найбільше подобаються, ліричні замальовки, як-от Каштан і подібні. А також подорожні нотатки - про Грузію, Іспанію тощо.

Лише один текст Play-off був написаний давніше і входив до колективної збірки Parasol. Власне назва книги – «Гра на вибування» – український варіант спортивної термінології. Хоча, як зазначає публіцист, слід пам’ятати, що він вкладає подвійні (навіть потрійні) значення.

За посиланням можете знайти книгу Олександра Бойченка – «Гра на вибування».