У лютому у «Видавництві 21» вийшов роман випускниці Києво-Могилянської академії і CollegeofEurope, дослідниці політичних еліт в Україні, яка живе і працює у Варшаві,Олександри Іванюк «Амор(т)е», якийпобудовано на реальних подіях. Головними героями оповіді єдонецький вчитель історії, громадський активіст, доброволець батальйону «Дніпро-1», який загинув в «Іловайському котлі», Юрій Матущак та італійка Франческа Леонарді. Стосунки молодих людей розвиваються у вирі донецького Євромайдану, російської окупації. Історія головних героїв роману вийшла вже за межі суто приватної. Вона стала фундаментом для висвітлення важливіших питань, для їхньої актуалізації, дозволяє привернути увагу до інших проблем. По-перше, вона заповнює не надто висвітлену частину Революції Гідності – Донецький Майдан. По-друге, дає зрозуміти, що за кожним загиблим у цій війні – особистість, жива людина зі своєю долею, неповторною історією, а не пам’ятники і меморіальні дошки. Роман підкреслює цінність кожної людини.

Перші презентації роману відбулися в лютому у Польщі (17 – Люблін, 20, 24 – Варшава), в них брали участь і авторка, і головна героїня роману – Франческа Леонарді. Презентації досі відлунюють у польських та українських ЗМІ, засвідчуючи те, що читачі давно чекали на подібний твір, і що саме така історія найкраще промовляє до представників різних держав, саме у такий спосіб можна донести людям усього світу усю силу драматизму актуальних подій в Україні і те, що кордони будь-якої війни надто примарні.

Олександра Іванюк та Франческа Леонарді під час однієї із польських презентацій.

Джерело фото: http://www.radiosvoboda.org/a/28344089.html

Роман Олександри Іванюк отримав вже досить широкий резонанс. Його читають, про нього говорять, він викликає чимало запитань. Уже в десятих числах березня читачі зможуть поспілкуватися з авторкою під час її промотуру Україною, який охопить Львів, Київ, Вінницю, Чернівці, Івано-Франківськ.

  • 13 березня – Львів, МО «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35), 18.00; модерує письменниця, перекладачка Галина Шиян.
  • 14 березня – Київ, 18.30, книгарня «Є» (вул. Спаська, 5); модерує адвокат, активіст Артем Афян.
  • 15 березня – Вінниця, 18.00, «Є» (вул. Соборна 89); модерує кандидат наук з соціальних комунікацій, викладачка кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Анастасія Сімашова.
  • 16 березня – Чернівці, 11.30, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, філологічний факультет, VI корпус; модерує кандидат наук із соціальних комунікацій, викладачка кафедри журналістики філологічного факультету ЧНУ, літературний критик, оглядач, прес-секретар Міжнародної літературної корпорації MERIDIANCZERNOWITZ Лілія Шутяк.
  • 16 березня – Чернівці, Літературний Целанівський Центр (вул.О.Кобилянської, 51), 18.30; модерує кандидат філологічних наук, літературознавиця, PR-менеджер «Видавництва 21» Інґа Кейван.
  • 18 березня – Івано-Франківськ, 16.00, книгарня «Є» (вул. Незалежності, 31), модерує кандидат філологічних наук, доцент кафедри філології та методики початкової освіти Педагогічного інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, член НСПУ, письменниця Ольга Деркачова.

«Видавництво 21», Олександра Іванюк, МО «Дзиґа», книгарня «Є», Літературний Целанівський Центр, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича запрошують Вас взяти участь у презентаціях роману «Амор(т)е», у спілкуванні на не прості, щемливі, але важливі і зворушливі теми.

Про книгу «АМОР[Т]Е», авторку, про закордонні презентації роману:

http://www.books-xxi.com.ua/products/amorte

http://www.books-xxi.com.ua/brands/ivanyukoleksandra

http://www.books-xxi.com.ua/announce/14-lyutogo-vijde-roman-pro-lyubov-bez-plyushu-ta-bliskitok

http://www.books-xxi.com.ua/news/den-pamyati-golovnogo-geroya-amorte-i-persha-prezentatsiya-romanu-projdut-u-lyublini

 

Інга Кейван

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com