Книжка побачить світ наприкінці року і стане хорошим подарунком до новорічних та різдвяних свят. З нагоди її дня народження 28 грудня у Чернівцях відбудеться автограф-сесія письменника. А вже з наступного дня новинку можна буде знайти на полицях книгарень України.

«Коханці Юстиції» – це параісторичний роман, у якому окремі життєписи з притаманною автору композиційно-стилістичною майстерністю об’єднуються в художню цілість і аж волають про восьми-з-половиною-серійну кінематографічну реалізацію.

За словами Юрія Андруховича, «Коханців Юстиції» він почав писати 27 років тому, навіть не знаючи про те, що це буде роман і що він саме так називатиметься. «І щоб він мені врешті написався, – додає автор, – я мусив кілька разів ставати іншою людиною. Я не вигадував цих історій: вони самі мене знаходили, а я лише доповнював їх вірогідними деталями. Хотілося створити густо-насичений і в той же час абсолютно захопливий текст, від якого читачеві дуже нелегко відірватися. Судячи з реакцій перших читачів, це значною мірою вдалося».

У романі ви знайдете – родинно-побутові і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх і загадкове відокремлення голови, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання. Чого ще треба, щоб читач відчув себе благим і з насолодою усвідомив свою моральну перевагу над нещасними коханцями примхливої Юстиції?

Ілюстрації до роману зробив художник і дизайнер Артем Колядинський. Літературний редактор – Олександр Бойченко.

 

Андрухович Юрій. Коханці Юстиції [Текст] : роман / Юрій Андрухович. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2018. – 304 с.