У дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» побачили світ нові книжки від авторки бестселера «Читати заборонено. (Майже) таємний посібник» Ілони Айнвольт про статеве дозрівання хлопців та дівчат.

«BOYS! Про що мають знати круті хлопці» та «GIRLS! Про що мають знати класні дівчата», які проілюстрували Барбара Юнґ та, відповідно, Б’янка Шаальбурґ.. Це нонфікшн, орієнтований на читачів від 12-ти років, який містить багато цікавих фактів про дорослішання та зміни в організмі, що відбуваються у підлітковому віці.

Адже не секрет, що бути підлітками дуже непросто: тіло викидає різні коники, з якими нічого не вдієш, настрій стрибає вгору-вниз, часом бувають проблеми у школі й сварки з батьками, здається, що тебе розуміють тільки найкращі друзі звісно, якщо пощастить. А ще тебе турбує безліч речей, про які не так просто заговорити з рідними і яких не вчать у школі. Ця книжка ґрунтовно, відкрито і без прикрас відповість на запитання про твоє тіло, сексуальність, почуття, стосунки і пояснить, що ж відбувається з хлопцями та дівчатами у підлітковому віці. Із цими знаннями ти зможеш більш упевнено пізнавати себе і починати важливі для тебе розмови.

Попри те, що ці книжки відразу й цілком заслужено потрапляють до рубрики «секс-просвіта», там є ще багато корисного про стосунки та спілкування (з друзями-подругами, батьками й іншими дорослими), про догляд за собою, турботу про себе, право на емоції тощо. «Звісно, що все це потрібно проговорювати, вважає перекладачка книжок Олександра Григоренко, про дещо можна і потрібно сперечатися. Цим книжки й цінні, і я дуже сподіваюся, що їх читатимуть саме так. Те саме стосується і розділів про фізіологію та секс попри те, що авторка (трохи самовпевнено насправді), прощаючись із читач(к)ами, каже щось типу «ну от, ти вже знаєш усе» це не так. Навіть пишучи про секс, контрацепцію, венеричні хвороби й небажану вагітність, у своєму способі подачі матеріалу вона все одно зупиняється «за крок до» і текст лишається цнотливим настільки, що я б його рекомендувала до сімейного читання. Якщо ж ні до активного сімейного обговорення».

До 12 серпня на сайті видавництва діє передпродаж цих виданьПро що мають знати круті хлопці та дівчата

 

комунікаційна менеджерка,

Лілія Шутяк