Наприкінці січня в дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» з’явиться друком ще одна частина пригодницької серії нонфікшну для підлітків «Хроніки Архео» «Загадка Діамантової долини» польської письменниці Аґнєшки Стельмашик. У ній юним героям доведеться поплавати з акулами, втратити керування літаком, пережити тропічний мусон, блукати джунглями, познайомитися з духами з аборигенських легенд та чимало іншого. Але попереду їх чекають справжні діаманти завбільшки з кулак, а головне – вірні друзі, що завжди розділять навіть найнебезпечнішу подорож.

Що ще чекає друзів у п’ятій частині «Хронік Архео» – розповідає перекладачка Ірина Шевченко: «Цього разу герої потрапляють на загадкову Тасманію, де стануть свідками давнього тяжкого злочину, якого допустилося ціле людство. Перед дітьми постане глибоке моральне питання: на що ми маємо право як люди? де закінчується наша відповідальність за те, що робимо? Друзі познайомляться з жителями далекого і незнаного світу, і це знайомство багато змінить у їхньому житті. Ця подорож буде захоплива, але водночас змусить замислитися кожного, кому небайдуже наше майбутнє».

Книжку «Загадка Діамантової долини» доповнюють короткі інформативні вставки, з яких ви дізнаєтеся довідкову інформацію про історичних осіб та події минулого, а також про флору й фауну Австралії. Автор ілюстрацій – Яцек Пастернак.

Про що ця частина?

Зимові канікули в Австралії – не така вже й погана ідея. Особливо, коли попереду чекає захоплива мандрівка в пошуках Діамантової долини. Добре відомі читачам із попередніх частин «Хронік Архео» Аня та Бартек вирушають до тітки Барбари Лоусон в Австралію. Журналістка випадково знайшла двохсотлітню мапу, що веде до долини величезних діамантів. Її попередній власник, лорд Артур Кавендіш, збожеволів і припинив свої пошуки. Тепер юні мисливці за старожитностями мають шанс відшукати втрачені скарби. У цьому їм знову допомагатимуть Мері Джейн, Джим і Мартін Ґарднери з Лондона.

Але не лише вони цікавляться загадковою долиною. На шляху в дітей з’являється трунар-підприємець Ларрі Фіш та впливовий пан Т., які мають свої плани на дорогоцінне каміння. І ці особи здатні на все, щоб отримати бажане.

Особливість «Хронік Архео» в тому, що кожну з книжок можна читати в будь-якій послідовності, адже всі вони розповідають про різні пригоди героїв.

Книжка видана за кошти гранту інституційної підтримки.

 

До 31 січня триває передпродаж «Загадки Діамантової долини» на сайті видавництва.

 

Довідка.

Аґнєшка Стельмашик (1976) – польська авторка книг для дітей та молоді, мандрівниця. Перш ніж відкрила талант письменниці, спробувала себе у різних сферах. Авторка стверджує, що найбільше у цій професії її приваблює можливість приміряти роль будь-якого персонажа і на якусь мить відчути себе кимось іншим.

Наразі в українському перекладі Ірини Шевченко вийшло п’ять книжок Аґнєшки Стельмашик із серії підліткового нонфікшну «Хроніки Архео», а також видання для дітей «Веселі випадки котячої громадки». Вони з’явились друком у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

За детальнішою інформацією звертатися:

PR-менеджерка

Лілія Шутяк,

shutiak86@gmail.com,

facebook.com/ChorniVivtsi

instagram.com/chorni_vivtsi