Австрійський письменник, журналіст, перекладач, спеціаліст з проблематики Центральної та Східної Європи, зокрема східноєвропейської історії, Мартін Поллак став лауреатом Державної премії Республіки Австрія за культурну публіцистику (Der Staatspreis für Kulturpublizistik). Цю премію присуджують що два роки, чергуючи з Державною премією за літературну критику.

Вручення премії відбулося 22 листопада у Федеральній канцелярії Австрії. Під час вручення Мартін Поллак виголосив промову «Час сорому» (Die Zeit der Scham).

foto: bka/andy wenzel

Мартін Поллак під час промови 22 листопада у Федеральній канцелярії Австрії: DerStandard 

Мартін Поллак – відомий правдолюбець. Своїми дослідженнями, працями об’єднує Центральну та Східну Європу, вводячи їх у контекст спільної колективної історичної пам’яті. Він акцентує на тому, що людина, загалом європейська спільнота, має чинити спротив процесам забування, непам’ятства, непомічання, камуфлювання наслідків антилюдських режимів ХХ століття.

У «Видавництві 21» вийшли українські переклади таких книг Мартіна Поллака, як

«Мрець у бункері»,

«Отруєні пейзажі»,

«Цісар Америки. Велика втеча з Галичини»,

«До Галичини. Про хасидів, гуцулів, поляків і русинів. Уявна мандрівка зниклим світом Східної Галичини та Буковини».

З нагоди нагородження Мартіна Поллака високою премією «Видавництво 21» оголошує спеціальну акцію: з 27 листопада до 10 грудня на всі книги Мартіна Поллака на сайті видавництва (*крім тих, що з постійною знижкою 10%) діятиме знижка 15%.

Усі книги Мартіна Поллака можна переглянути тут 

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735