3 травня письменниця, перекладачка, художниця, авторка збірок «Безріччя» (2003) та «Солов’ї з Шаоліня» (2017) Таїсія Наконечна презентує у Чернівцях дві нові книжки: поетичну – «Безріччя 2.0» та прозову – «Життя під парасолею». Обидва видання нещодавно побачили світ у «Видавництві 21». «Дизайн «Безріччя 2.0» та «Життя під парасолею» розробила художниця Уляна Гілета. Презентація відбудеться у Медіа-центрі «Belle Vue» (вул. Ольги Кобилянської, 2). Про нові книжки, про еволюцію світогляду, мистецтво, про те, як ведеться мешканцям Безріччя під їхніми парасолями, спілкуватимуться Таїсія Наконечна та модератор Інґа Кейван. Початок о 18:30. Приходьте з парасолями!

«Безріччя 2.0» для Таїсії Наконечної є важливим підсумком одного із творчих періодів. Про це свідчить і повернення до назви першої збірки. «Я б назвала цю книгу алюзією, – ділиться авторка. – І назва, і частина віршів, зокрема і той, що дав назву книжці – така собі алюзія на попередню збірку. Принаймні, я то бачу саме так. Обираючи назву для цієї збірки, перебрала кілька різних варіантів, але жоден у моєму персональному сприйнятті, що називається, не зрезонував з її наповненням - так, ніби, бракувало якоїсь частини пазлу. А потім якось, вкотре перечитуючи вірші і роздумуючи над спільним ім'ям для них, подумала собі, а що, коли скористатися з назви першої моєї збірки? І пазл склався. Так з’явилась ідея взяти назву «Безріччя 2.0».

Щодо «Життя під парасолею», то це книжка своєрідних оповідань-спалахів, моментальних емоцій, відчуттів, реакцій на світ, людей, події. Ця книжка зображує підпорядкованість косинусоїді творчого процесу і водночас вона є такою собі антирезиґнацією. От що говорить про концепцію цього творчого проекту Таїсія Наконечна: «…книжка є посвятою тим моїм друзям, далеким і близьким, чиї життя обірвалися раптово і трагічно, з різних причин, за останні кілька років, чиї життя і передчасна смерть спонукали прагнути змін, кардинально змінити свої стосунки з навколишньою дійсністю і використовувати кожен шанс, дарований Богом». Книжка двомовна (українською й англійською ‒ в авторському перекладі).

Таїсія Наконечна, «Видавництво 21», Медіа-центр «Belle Vue» запрошують усіх 3 травня на презентацію та до такого цінного в епоху віртуальності реального спілкування на теми близькі і важливі кожному.

Довідка про Таїсію Наконечну: http://www.books-xxi.com.ua/brands/nakonechnataisiya

«Безріччя 2.0»http://www.books-xxi.com.ua/products/bezrichchya

«Життя під парасолею»http://www.books-xxi.com.ua/products/zhittya-pid-parasoleyu

 

Інґа Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735